MNOGO PRE TESLE, BIO JE ON! Potpisuje ga Zagato, ide na struju i ne može biti jeftiniji (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Sep.2018, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MNOGO PRE TESLE, BIO JE ON! Potpisuje ga Zagato, ide na struju i ne može biti jeftiniji (VIDEO)

Bombona.

Zagato je ime koje najčešće povezujemo sa sportskim automobilima naglašenog stila, a neretko i performansi od kojih staje dah.

Najčešće, jer postoje i izuzeci. I to oni koji ne izgledaju najbolje, a i nisu mnogo brzi. Tokkom 1970-ih Zagato se borio za opstanak, a pokušao je da uđe i u svet mikroautomobila. 1972. godine u Ženevi je predstavio električnu minijaturu.

Ime mu je Zele, a koristio je osnovu Fiata 500. Nudile su se tri verzije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 1.000, 1.500 i 2.000, a oznaka se odnosila na snagu motora - u vatima. RM Sotheby's ga ima u ponudi, i to najslabiju verziju, napajanu sa četiri 12V akumulatora. Doseg i nije loš, nekih 80 km.

Autić je temeljno obnovljen 2011. godine, a vlasnik se nada da će za njega dobiti najmanje 5.000 funti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.