MNOGI OVO RADE, A NE ZNAJU DA SU KAZNE PAPRENE: Ukoliko vas policija zaustavi, moraćete da platite visoku kaznu

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2023, 16:19

MNOGI OVO RADE, A NE ZNAJU DA SU KAZNE PAPRENE: Ukoliko vas policija zaustavi, moraćete da platite visoku kaznu

Procedura za zatamnjivanje stakla.

Nemali broj vlasnika automobila na svojim vozilima, iz razno-raznih razloga, priželjkuju zatamnjena stakla. Ukoliko to nije fabručki urađeno, zatamnjenje stakala moguće je i naknadno uraditi, ali je za to neophodno pribaviti dozvolu od Agencije za bezbednost saobraćaja.

Standardna stakla na automobilima moguće je naknadno zatamniti folijom. Međutim, pre nego što je vlasnik kupi, neophodno je da za ovu promenu na svom vozilu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obezbedi i adekvatnu dozvolu.

Zatamnjivanje stakala je dozvoljeno članom 72 Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima koji je stupio na snagu 25.04.2012.

Sva stakla iza stuba (zadnja bočna stakla i zadnje vetrobransko staklo) mogu biti naknadno zatamnjena bez ograničenja, a stakla u ravni vozača mogu biti naknadno zatamnjena do 30% (ranije je to bilo 25%). Prednja šoferšajbna se ne zatamnjuje.

Zatamnjenje stakla u ravni vozača koje je fabrički tonirano i najsvetlija folija (koja ima toplotnu i UV zaštitu kao i tamnije folije), uklapaju se u zakonski okvir (do 30% zatamnjenja).

Za ugrađene folije u skladu sa ovim Pravilnikom izdaju se atesti o propustljivosti folije.

Procedura atestiranja folija za auto - stakla:

NAPOMENA: Atest za folije se vadi samo jednom i traje koliko i folije na vozilu. Dakle, pomenutu proceduru nije potrebno ponavljati prilikom svake sledece registracije vozila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.