LOŠE VEZAN POJAS JE RIZIK ZA NEROĐENU BEBU: Detaljno uputstvo za vezivnje trudnica u kolima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2021, 14:24

LOŠE VEZAN POJAS JE RIZIK ZA NEROĐENU BEBU: Detaljno uputstvo za vezivnje trudnica u kolima (VIDEO)

Pratite uputstva!

Vodič bolničarke za sigurnu vožnju u trudnoći postao je viralan jer je važna lekcija za svaku ženu. Australka Niki objavila je video u kojem je demonstrirala kako vezati sigurnosni pojas nakon što se počne uočavati trudnički stomak.

- To je verovatno jedna od poslednjih stvari o kojima razmišljate, ali morate znati šta je sigurno - napisala je u naslovu.

Niki kaže da bi donji deo pojasa trebalo da bude i na bedrima, ispod stomaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nikad preko ili iznad njega. Naramenicu treba namestiti preko ključne kosti, između grudi.

Nepravilno postavljen sigurnosni pojas može gotovo udvostručiti rizik za nerođenu bebu, čak i ako vozite samo 40 kilometara na sat, pokazuje istraživanje Queensland Healtha.

Niki napominje i da volan treba da bude minimalno 25 centimetara udaljen od trudničkog stomaka ako trudnica vozi. Tako će vazdušni jastuk, u slučaju nesreće, ići prema grudima, a ne prema stomaku.

A post shared by Life saving education (@tinyheartseducation)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.