Kineska marka kopirala sve poznate zapadne modele (FOTO+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 17:02

Kineska marka kopirala sve poznate "zapadne" modele (FOTO+VIDEO)

Sve sami klonovi.

Kineski brendovi ne prezaju od kopiranja zapadnih automobila, ali obično se fokusiraju na određenog proizvođača. Jedna marka, međutim, odlučila je da napravi korak napred kada je u pitanju kloniranje.

A post shared by MECIDES (@mecides_)

Već samo ime ovog kineskog brenda je indikativno - zove se Mecides, a ako vas podseća na jednu nemačku marku za koju ste možda čuli, niste jedini.

U svojoj ponudi, Mecides nudi širok >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << asortiman automobila koji su minijaturne replike modela zapadnih brendova, i to od SUV-a do hečbek "svakodnevnih" vozila.

A post shared by MECIDES (@mecides_)

U osnovi svih njihovih modela je električni motor od 10 kW (uz opciju jačeg od 20 kW), tu su točkovi od 13 inča, i gotovo svi automobili su im teški oko 700 kilograma. Domet im je od 300 do 800 kilometara.

Među kopijama luksuznih vozila su Aston Martin DBX, Porsche Cayen i Macan, kao i Maserati Grecale. Kada su u pitanju terenci, kopirani su Ford Bronco, Suzuki Jimny, Mercedes G klase, kao i američki kamioneti. Klonirani su i modeli marki VW, Mini i Smart.

A post shared by MECIDES (@mecides_)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.