Kia će s prvom fabrikom za električna namenska vozila podstaći elektrifikovanu mobilnost

Izvor: AutoBlog, 24.Maj.2022, 12:41

Kia će s prvom fabrikom za električna namenska vozila podstaći elektrifikovanu mobilnost

Kia Corporation, koja je usred prelaska u pružaoca održive mobilnosti, nedavno je objavila da će postaviti potpuno novi visokotehnološki pametni proizvodni pogon namenjen proizvodnji električnih namenskih vozila (PBV, eng. Purpose Built Vehicles). Gradnja pogona kreće u 1. polovini 2023. godine, a proizvodnja u 2. polovini 2025. Inteligentno novo proizvodno središte za PBV-ove će biti izgrađeno unutar postojećeg Kijinog proizvodnog pogona u južnokorejskom gradu Hwaseong. Početak gradnje je najavljen za prvu polovinu 2023. godine, dok je komercijalna proizvodnja predviđena u drugoj polovini 2025. godine. U fabrici će prvo proizvoditi oko 100.000 vozila godine s mogućnošću povećanja proizvodnje na 150.000 vozila godišnje,...
Pogledaj vesti o: KIA

Nastavak na AutoBlog...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kia gradi novu fabriku

Izvor: B92, 24.Maj.2022

Kia Corporation, koja je usred prelaska u pružaoca održive mobilnosti, nedavno je objavila da će postaviti potpuno novi visokotehnološki pametni proizvodni pogon namenjen proizvodnji električnih namenskih vozila (PBV, eng. Purpose Built Vehicles).

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.