Kako dokazati nevinost u saobraćajnoj nesreći VIDEO

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 11:49

Kako dokazati nevinost u saobraćajnoj nesreći VIDEO

Šta je potrebno da uradite ako se učestvovali u saobraćajnoj nesreći? Kako da nadoknadite materijalnu štetu?

Juče je došlo do jedne nesreće na auto-putu u Beogradu, kada je automobil krenuo da se uključi sa pumpe, a autobus ga je "isekao".

"Kada imate direkciono ostrvo, i jasno definisanu rampu za ubrzavanje i uključivanje na neki profil puta, niko ne sme da vas ometa. To nije slučaj posle kada dođete do isprekidane linije - tada morate da pustite one koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su brži od vas"

"Nije na svakoj pumpi ovako - negde direkciono osrtvo ne postoji", dodao je Božović.

Kako kaže, kada se radi o šteti, može se popuniti evropski izveštaj koji se predaje osiguravajućim kućama, a ako vozači to ne žele, čeka se policija koja vrši uviđaj.

"Važno je da znate kod kog osiguravajućeg društva je drugi učesnik osiguran, a onda odete kod njih pa oni procenjuju odštetu", istakao je on.

Za kraj, poručio je vozačima u Beogradu da je neophodno poštovati saobraćajnu signalizaciju i pravila u saobraćaju, koji "garantuju" da neće dolaziti do ovakvih nezgoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.