Kako bi trebalo da izgleda nova Panda, ako pitate italijanskog dizajnera FOTO

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 16:49

Kako bi trebalo da izgleda nova Panda, ako pitate italijanskog dizajnera FOTO

Njegova vizija Pande podrazumeva zadržavanje prepoznatljivih linija, ali i malih dimenzija originala.

Nedavno su na Internetu osvanule patentne skice nove električne Pande koja će se praviti u Kragujevcu, čime smo donekle stekli uvid u dizajn spoljašnjosti ovog modela koji će debitovati u leto 2024.

Sa druge strane, Fiat je objavio da će stara Panda ostati na tržištu barem još tri godine i da će se prodavati pod novim imenom, Pandina, i sa osveženim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgledom.

U međuvremenu, nezavisni italijanski dizajner Marko Malteze, čiju smo viziju modernizovanog modela Fiat Multipla objavili na našem sajtu, nastavlja da realizuje svoje zamisli o novom ruhu još jednog od Fiatovih klasika - pomenute Pande.

U vreme kada je Fiat Pandu prekrstio u Pandina, a nova Panda se očekuje u julu, ovaj dizajner nam donosi koncept To.Go. I, čini se, napravio je pun pogodak.

On kao inspiraciju vidi originalnu Pandu s početka osamdesetih, a sa njom i tradicionalne vrednosti Fiata. Uzor je Đuđarova Panda iz 1980. godine.

Njegova vizija Pande tako podrazumeva zadržavanje prepoznatljivih linija, ali i malih dimenzija originala. Posebno su upečatljivi detalji kao što su dizajn felni ili prednja LED svetla po uzoru na stari Fiat logo.

Najzanimljivija stvar je zadnji deo sa duplim poklopcem. U donjem je sakriven električni skuter koji može da se koristi kao klupa.

Malteze predviđa Pandu kao četvorosed koji će biti u ponudi i u verziji 4x4. Naglašavamo još jednom da su u pitanju ideje potpuno nezavisnog dizajnera koji sa Fiatom deli samo domovinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.