KREATIVNOST NA DELU: Makedonski dizajner napravio NEVEROVATNE  ilustracije YUGA

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2023, 21:57

KREATIVNOST NA DELU: Makedonski dizajner napravio NEVEROVATNE ilustracije YUGA

Dejan Hristov je pre dve godine privukao pažnju javnosti konceptom električnog Juga za 21. vek, a sada je svoju ideju proširio na čitav zamišljeni proizvodni program tog brenda.

Kako bi izgledalo da je Zastava ostala u životu, pa da i danas proizvodi moderne automobile, u skladu s modernim trendovima u dizajnu i tehnologijama? To se zapitao makedonski dizajner Dejan Hristov još pre dve godine, kada je objavio zapaženi niz rendera. Na njima je prikazao legendarni Zastavin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kompaktni model Yugo, redizajniran kao električni moderni gradski hatchback.

Iako ne znamo tačno čime se Hristov bavio u međuvremenu, njegov profil na platformi Behance je pun raznih zanimljivih konceptnih rendera automobila, a najnoviji među njima ponovno za temu imaju – Yugo. Ovoga puta dizajn je išao u nekoliko smerova, pa je tako Yugo dobio razne derivate

Tu su, uz ranije prikazani električni model, i kabriolet verzija, potom električni minivan, pa sportski coupé, robusni terenac te, možda i najzanimljiviji – Yugo Roadster.

Hristov poručuje da njegovi koncepti nikako nisu vezani uz nekadašnju kompaniju Zastava, ali veruje da bi Yugo u nekom obliku trebalo da se vrati u život. Smatra, naime, da bi niski troškovi rada i proizvodnje u Srbiji mogli da budu potencijalno privlačni ulagačima. Kao i pri objavljivanju svojih prvih rendera, kaže da se nada da će njegove ideje podstaknuti investitore i preduzetnike da se pozabave oživljavanjem nekadašnjeg simbola jugoslovenske industrije.

Svaki koncept dolazi uz niz ilustracija, a sve su njegove radove možete pogledati na ovom linku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.