KOMPAKTNI SUV: Mercedesov GLB sa čak 7 sedišta

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOMPAKTNI SUV: Mercedesov GLB sa čak 7 sedišta

Porodičan auto...

Mercedes je objavio nove fotografije svog modela sa 7 sedišta uoči početka prodaje u Evropi.

The #GLB has its own proportion but looks very much like the family from the rear. And that blue is 💙💙💙 :) SVP pic.twitter.com/iySoV4E0TI

— SoCal Vehicle Probing (@sidpatankar) 28. новембар 2019.

Mercedes GLB je najnoviji SUV u gami nemačkog proizvođača, koji se smestio između modela GLA i GLC. Jedna od karakteristika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovog vozila, koju u Mercedesu naročito ističu, jeste opcioni treći red sedišta.

Ipak, s obzirom da automobil ima kompaktne dimenzije, zadnja dva sedišta uglavnom su namenjena deci.

Proizvođač se pohvalio i velikim međuosovinskim rastojanjem, kada je u pitanju ova klase vozila, koje kod Mercedesa GLB iznosi 2.829 mm, što je za 100 mm više nego kod nove B-klase. U opciji sa 5 sedišta, zapremina prtljažnika je 570 litara, a obaranjem naslona dobija se 1.805 litara korisnog prostora za prevoz stvari.

Mercedes GLB postavljen je na MFA2 mehaničku platformu sa prednjim pogonom, ali je kupcima koji to žele dostupna i 4Matic verzija sa pogonom na sva 4 točka, čime se dobija dodatna funkcionalnost u vožnji.

Motorizacija se sastoji od turbopunjenih 4-cilindraša. Benzinci startuju sa verzijom GLB 200 opremljenom 1.3-litarskim agregatom sa 163 KS. Sledeći u gami je 2.0-litarski GLB 250 4MATIC sa 224 KS, a u vrhu benzinske ponude je GLB 35 4MATIC AMG, pogonjen 2.0-litarskom jednicom koja proizvodi 306 KS.

Slotting between the GLA and GLC in #Mercedes' range, this is the all-new #GLB. It's one of the smallest #SUVs with seating for seven and comes stuffed with tech.

Any good? You'll have to read our full review to find out ⬇️https://t.co/h4ZKTfET48 pic.twitter.com/GymwK5fbss

— What Car? (@whatcar) 01. децембар 2019.

Oni koji se odluče za dizel opciju, mogu da računaju na 2.0 l motor u varijantama sa 116 KS (GLB 180d), 150 KS (GLB 200d/GLB 200d 4MATIC), kao i sa 190 KS (GLB 220d 4MATIC).

Svi motori su standardno povezani sa 8-brzinskim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom (DCT), dok je samo bazični benzinac GLB 200 uparen sa 7-brzinskim DCT menjačem.

Mercedes GLB počeće da se prodaje u Evropi pre kraja godine, a više fotografija ovog SUV-a pogledajte u našoj Galeriji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.