Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Avg.2023, 07:16

INSPEKTOR SAOBRAĆAJNE POLICIJE ZA SD OTKRIO: Kolike su kazne za sakrivanje tablica?

Za pravna lica su kazne mongo oštrije.

Prema Zakonu o saobraćaju, skrivanje broja tablice je prekršaj koji može rezultirati novčanom kaznom ili kaznom zatvora. Tačna kazna zavisi od okolnosti i odluke suda.

Kako za Srbija Danas kaže inspektor saobraćajne policije, po kaznenoj odredbi 332a.22, koja se odnosi na clan 268, stav 6 Zakon o bezbednosti saobraćaja, 10.000 dinara je minimalna kazna za sakrivanje tablica, odnosno ako nisu postavljene tablica i nalepnica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na propisan nacin, ako je u pitanju pravno lice, kazna moze biti drastično veća i iznosi od 50.000 do čak 600.000 dinara.

Ako je vozač nepropisno parkiran i pritom je sakrio tablice, odgovara za oba prekršaja. Za nepropisno parkiranje minimalna kazna iznosi 5.000 dinara.

Saobraćajni inspektor takođe naglašava da ima pravo da vas kazni komunalna policija, koliko i saobraćajna policija.

U slučaju da vozač odluči da se nepropisno parkira sa uključenim sva četiri migavca, ne sme da ostane parkiran duže od jednog minuta, osim ako nije u kvaru, odnosno mora da dokaze kad dođe policija da je u kvaru time što je postavio sigurnosni trougao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.