I KAD SAMO ZUJI, UBIJA! Poršeov električni bolid na testu izdržljivosti rasturio (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I KAD SAMO ZUJI, UBIJA! Poršeov električni bolid na testu izdržljivosti rasturio (VIDEO)

I to je samo početak.

Svetska premijera Poršeovog električnog bolida održaće se 4. septembra. Uoči premijere, Taycan prototip prošao je test izdržljivosti u tehničkom centru u Nardou i to na stazi za visoke brzine. U 24 sata prešao je točno 3.425 kilometara što otprilike odgovara, kako kažu iz Poršea, udaljenosti od Nardoa do Trondhajma (Norveška).

Brzina vožnje na opitnom terenu na jugu Italije iznosila je između 195 i 215 km/h. Uz spoljne temperature >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje su dostizale 42 stepena Celzijusa i temperaturu asfalta do 54 stepena, prototip Taycana je dokazao svoje kvalitete na duge staze još i pre početka serijske proizvodnje, navode iz kompanije.

Testna vožnja izvodila se bez prekida, a zaustavljanja predserijskog Taycana bila su potrebna samo za brza punjenja i izmenu vozača. Tim se sastojao od šest Poršeovih test vozača. Pre nego što Taycan krajem godine stigne na tržište, u Poršeu kažu da planirao da prođe 6 miliona kilometara testiranja, na najrazličitijim terenima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.