Gigant iz Azije prvi će da prodaje vozila putem Amazona

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 16:07

Gigant iz Azije prvi će da prodaje vozila putem Amazona

Napravljen je prvi sporazum prema kom će jedan proizvođač prodavati nove automobile putem onlajn platforme Amazon.

U pitanju je Hyundai koji, kako su iz kompanije rekli, nastoji da spoji svoju tradicionalnu mrežu prodavaca automobila sa direktnim pristupom klijentima. Južnokorejski brend objavio je svoje novo partnerstvo sa Amazonom na sajmu automobila u Los Anđelesu.

Prodaja automobila preko Amazona će početi u drugoj polovini sledeće godine, a trebalo bi da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se nakon toga priključe i drugi brendovi. Trenutno je nejasno da li će ova opcija biti omogućena i "s ove strane bare".

Šefovi Amazona kažu da je novo partnerstvo usmereno na "olakšavanje kupovine vozila, a kao deo ugovora Hyundai će integrisati Amazonovog AI asistenta Alexu u svoje nove automobile od 2025. godine.

Kao odgovor na ovu najavu, pale su vrednosti akcija nekoliko najvećih američkih dilera automobila, kao što su Carvana, Carmax i Autonation.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gigant iz Azije prvi će da prodaje vozila putem Amazona

Izvor: Capital.ba, 17.Nov.2023

LOS ANĐELES – Napravljen je prvi sporazum prema kom će jedan proizvođač prodavati nove automobile putem onlajn platforme Amazon. FOTO: Pixabay U pitanju je Hyundai koji, kako su iz kompanije rekli, nastoji da spoji svoju tradicionalnu mrežu prodavaca automobila sa direktnim pristupom klijentima....

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.