Evropljanima su sve draži kineski automobili

Izvor: B92, 21.Apr.2023, 09:44

Evropljanima su sve draži kineski automobili

Sve više kupaca automobila u Nemačkoj ne bi imalo problema s kupovinom kineskog automobila.

Gotovo trećina (30 posto) od 1055 žena i muškaraca koje je ispitao portal Carwow može da zamisli da će njihov sledeći automobil biti iz Kine.

Ipak, 70 posto odbija vozila iz Kine dok među Britancima, koje je takođe anketirao Carwow, ta brojka iznosi 71 posto.

Kineski proizvođači automobila koji žele da uđu na tržište u Nemačkoj takođe moraju da privuku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nove vozače. Oni se bore s gotovo potpunim nedostatkom svesti o marki i moraju da promene trenutnu percepciju javnosti o kvalitetu njihovih proizvoda – kaže izvršni direktor Carwow Philipp Sayler.

Za 19% Nemaca i čak 27% Britanaca podreklo vozila je vrlo važan faktor, za 40% odnosno 39% delimično odlučujući faktor, prenosi Revija HAK. S druge strane za 41% Nemaca i 34% Britanaca, nije važno iz koje zemlje dolazi marka automobila.

Kineski proizvođači automobila žele da se masovno prošire u Evropi. Mada im to nije uspelo u prvim pokušajima zbog velikih nedostataka u kvalitetu i bezbednosti, Kinezi su sada očigledno naučili lekciju i rade na procesu obezbeđivanja svog prvog tržišnog udela u Evropi.

Posebno se to odnosi na električne automobile, gde su Kinezi ravnopravni ili čak tehnološki superiorniji od nemačkih, japanskih ili američkih proizvođača automobila. Upravo zbog te prednosti, kineski proizvođači bi mogli lakše da osvoje evropsko tržište nego, svojevremeno, japanski i korejski proizvođači. Njima su bile potrebne decenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.