ELEKTRIČNI AUTOMOBILI SU GOMILA BESMISLICA KOJE JE NAMETNUO BRISEL Izjavio je ministar saobraćaja, a evo i zašto

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2023, 15:52

"ELEKTRIČNI AUTOMOBILI SU GOMILA BESMISLICA KOJE JE NAMETNUO BRISEL" Izjavio je ministar saobraćaja, a evo i zašto

Italija je još u februaru izrazila protivljenje evropskim planovima.

Italijanski ministar saobraćaja i zamenik premijera Mateo Salvini, nazvao je danas električne automobile "gomilom besmislica koje je nametnuo Brisel".

Salvini je na sajmu železnica "Expo Feroviaria" rekao da "vozovi i železnice donose održivost i pravu ekološku tranziciju, a ne besmislice o električnim automobilima za sve i po svaku cenu, koje su samo ogroman poklon za Kinu", prenosi Ansa. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Zahvaljujem se svima koji rade u železničkoj sferi i koji su istinske pristalice ekološke tranzicije, a ne ostavljaju hiljade radnika bez posla - rekao je Salvini.

Italija je još u februaru izrazila protivljenje evropskim planovima o tome da se za 12 godina zabrani prodaja novih automobila na benzin i dizel, a Salvini je nazvao tada planirani brzi prelazak na električna vozila "samoubistvom" i "poklonom" kineskoj industriji.

Evropski parlament je početkom godine odbrio pravila, kojima se zahteva da do 2035. godine proizvođači automobila u potpunosti iskorene emisije ugljendioksida (CO2) iz novih automobila, što bi posledično onemogućilo prodaju novih automobila koja pokreću fosilna goriva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.