Dok drugi grade nova parking mesta, oni ih ukidaju

Izvor: B92, 20.Jul.2016, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dok drugi grade nova parking mesta, oni ih ukidaju

Nakon najave da će od 2025. godine Norveška obustaviti prodaju novih putničkih vozila sa benzinskim i dizel motorima, i namere vlasti u Oslu da zabrane ulazak privatnih automobila u centar grada od 2019, u glavnom gradu te zemlje planiraju postepeno ukidanje parking mesta za privatna vozila.

Vlasti u Oslu počeće da sprovode u delo svoj plan o uklanjanju automobila iz centra grada do 2019. tako što će smanjivati broj dostupnih parking mesta, kako bi obeshrabrili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanovnike da svojim vozilom dolaze u centralne gradske zone, piše The Nordic Page.

Na taj način, životna sredina u centru Osla postaće prihvatljivija i podnošljivija za one koji tu žive, ali i za turiste i sve one koji provode vreme u tom delu norveške prestonice. Kao jednu od mera kojom će nadomestiti odsustvo automobilskog saobraćaja, vlasti su najavile da će do 2019. izgraditi najmanje 60 km novih biciklističkih staza u centru grada, ali planiraju i "značajne investicije" u oblasti javnog gradskog prevoza.

Parking mesta u centralnim gradskim zonama biće postepeno uklonjena, a na njihovim mestima urbanisti su predvideli nove ugostiteljske i kulturne sadržaje. Plan će početi da se sprovodi početkom 2017, najavili su u gradskom veću Osla.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oslo ukida parking mesta u centru grada

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2016

Nakon najave da će od 2025. godine Norveška obustaviti prodaju novih kola sa benzinskim i dizel motorima i namere vlasti u Oslu da zabrane ulazak privatnih automobila u centar grada od 2019, u tom gradu planiraju postepeno ukidanje parking mesta za privatna vozila...Vlasti u Oslu počeće da sprovode...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.