Dodge veruje da električna sportska vozila imaju budućnost

Izvor: B92, 08.Jul.2019, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodge veruje da električna sportska vozila imaju budućnost

Uprkos posvećenosti američkoj tradiciji, Dodge veruje da i električna sportska vozila imaju budućnost.

Dodge je jedan od sinonima za američke "muscle" cars, njegov Charger čini "sveto trojstvo" sa Ford Mustangom i Chevrolett Camarom.

Međutim, savremeni trendovi ne idu na ruku tradicionalnim snažnim SUS motorima, pre svega zbog ekoloških normi pa se i najkontervativniji proizvođači okreću elektrifikaciji.

Kako bi izbegao "uništenje", tome će morati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se povinuje i Dodge i svoje "ljute mašine" učini ekološki prihvatljivijim.

Dodge je početkom godine na Sajmu automila u Detroitu najavio otvaranje fabrike za proizvodnju hibridnih modela, a ove nedelje je to i potvrđeno.

"Verujem u električnu budućnosti ovih automobila. To nije nužno loša stvar. Može biti na struju, može biti hibrid, u svakom slučaju verujem da će elektrifikacija biti ključna za budućnost automobila visokih performansi", rekao je Tim Kuniskis, direktor FCA koji kontrološe brend Dodge.

"Videli ste u LaFerrariju, videli smo u Porscheu 918, videli ste u Hondi NSX. Postoji apsolutna prednost u performansama, samo je pitanje vremena kada će to i kupci prihvatiti", dodao je Kuniskis.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.