Debituje novi motocikl, vidi okolinu FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 10.Jan.2024, 20:02

Debituje novi motocikl, "vidi" okolinu FOTO/VIDEO

Verge Motorcycles, finski proizvođač električnih supermotocikla, najavio je sigurnosne dodatke na svom premijum električnom modelu TS Ultra.

Motocikl se sada može pohvaliti naprednim hardverom i softverom, što ga čini prvim motociklom na svetu sa "čulom" vida, kako kaže njegov proizvođač.

Verge TS Ultra sada ima šest kamera, kao i prednje i zadnje radare visoke rezolucije koje pokreće revolucionarni Starmatter Vision, odnosno omugućava mu pregled oko motocikla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (360 stepeni). Ova tehnologija koristi AI i mašinsko učenje kako bi poboljšala vozačevu sigurnost.

Mada su funkcije aktivne sigurnosti prisutne u automobilskoj industriji već godinama, njena implementacija u motocikle predstavlja tehnološki izazov. Ugrađeni hardver i softver omogućavaju motociklu da analizira svoje okruženje i vozaču daje upozorenja u realnom vremenu.

To uključuje obaveštenja o vozilima koja se približavaju otpozadi ili o vozilima koja su blizu pri promeni saobraćajne trake. Središte sistema je informacioni ekran, koji se nalazi uz volan. Obnovljeni Verge TS Ultra i Starmatter Vision debitovaće na CES-u u Las Vegasu od 9. do 12. januaru.

Motor ima 150 kW, 1200 Nm maksimalnog obrtnog momenta, do 100 km/h ubrzava za 2,5 sekundi i ima maksimalnu brzinu 200 km/h. Domet mu je oko 375 km.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Debituje novi motocikl sa "čulom" vida

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2024, 17:03

Verge Motorcycles, finski proizvođač električnih supermotocikla, najavio je sigurnosne dodatke na svom premijum električnom modelu TS Ultra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.