Da li je električnim trotinetima mesto na trotoaru?

Izvor: B92, 27.Jan.2023, 13:58

Da li je električnim trotinetima mesto na trotoaru?

"Trotoari su već uzurpirani parkiranim automobilima, letnjim baštama, frižiderima i kad još dodamo električne trotinete na trotoare, postavlja se pitanje – gde su pešaci u celoj toj priči".

Novim nacrtom, zakon prepoznaje trotinete kao lako električno vozilo, a korisnicima se nalaže nošenje kacige i dokumentacije, kao i brzina kretanja, te da deca do 14 godina ne smeju da voze javnim putevima.

Predviđene su i kazne do 120.000 dinara i 12 godina zatvora, piše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Blic.

"Trotineti na prvom mestu treba da se kreću biciklističkom stazom, ali tek onda kada nemaju tu mogućnost mogu da se kreću trotoarom. Ono što je jako bitno jeste da trotoarom je njima dozvoljeno da se kreću brzinom od pet kilometara na sat", dodaje Stamatović.

"Trotoari su već uzurpirani parkiranim automobilima, letnjim baštama, frižiderima i kad još dodamo električne trotinete na trotoare, postavlja se pitanje – gde su pešaci u celoj toj priči", ističe Okanović.

Šta vi mislite?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li je električnim trotinetima mesto na trotoaru?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2023

"Trotoari su već uzurpirani parkiranim automobilima, letnjim baštama, frižiderima i kad još dodamo električne trotinete na trotoare, postavlja se pitanje – gde su pešaci u celoj toj priči"...Novim nacrtom, zakon prepoznaje trotinete kao lako električno vozilo, a korisnicima se nalaže nošenje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.