DA VAM VOŽNJA BUDE UŽITAK: Top 5 udobnih i pristupačnih automobila

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2023, 11:44

DA VAM VOŽNJA BUDE UŽITAK: Top 5 udobnih i pristupačnih automobila

Ovo su neki od najudobnijih automobila.

Položaj sedišta i vreme koje provodimo u automobilu može definitivno uticati na naše zdravlje. Preko 60% ispitanika smatra da je važnost ergonomije najbitnija, zapravo da projektovanje sedište treba da bude od najveće važnosti. Dok vozimo položaj tela bi trebalo da bude takav da imamo mogućnost da lako dođemo do volana, kočnica i drugih komandi auta. Prilagodite sedište kako vama odgovara, naslon za glavu podesite tako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da bude centriran i da glava prijanja u njega po sredini.

Francuski proizvođači su uvek bili poznati po najudobnijim automobilima sa pristupačnim cenama, da li je to slučaj i danas? Hajde da pogledamo:

1. CITROEN C5 X

Citroen C5 X je noviji automobil, veoma tih i udoban. Kombinovane snage oba motora pružaju glatko kretanje vozila. Brz i efikasan automatski menjač e-EAT8 povećava uživanje u vožnji uz trenutno dostupan obrtni momenat. Novi Citroën C5 X Plug-in Hybrid nudi optimalne performanse zahvaljujući električnom motoru koji pojačava motor sa unutrašnjim sagorevanjem, za ukupnu snagu od 225 ks i ukupni obrtni momenat od 360 Nm. Cena mu se kreće od 36.000 evra do 55.000 evra.

2. DS7 CROSSBACK

Citroenov pokušaj da uzme deo kolača na tržištu premium krosovera u kome do sada nije učestvovao, bar ne u Evropi. U pitanju je prvo SUV predsedničko vozilo u Francuskoj ikada. Izgradjen na osnovi Pežoa 5008 i njegove EMP2 platforme, DS7 Crossback nudi veći stepen udobnosti, kvalitetnije materijale i najnoviju tehnologiju po pitanju polu-autonomne vožnje i bezbednosti. DS7 je od 2015. godine postao zasebna marka vozila. Motori su svi već poznati agregati PSA grupacije, osim novog hibridnog pogona baziranog na Prince turbo-benzincu koji je ujedno i jedina opcija modela DS7 sa pogonom na prednje točkove. Snaga motora mu dostiže do čak 180 ks i ukupni obrtni momenat od 250Nm. Cene se kreću od samo 22.000 evra.

3. RENAULT KAPTUR

Sportske linije, prefinjena elegantna unutrašnjost i potpuno prilagodljiv dizajn u dva tona ostavlja impesivan utisak. Veći i moderniji, novi CAPTUR ima sve karakteristike SUV vozila. Definitivno se na tržištu nametnuo svojim ergonomskim svojstvima jer je ovaj auto sinonim za bezbednu i udobnu vožnju. Zvisno od samog modela, snaga motora mu se kreće od 90 ks. Cena mu se kreće od 12.000 evra.

4. VOLKSWAGEN POLO

Mnogi male automobile poistovećuju sa ne baš rafiniranim pogonom i golim enterijerom, međutim VW Polo je jednako sofisticiran kao njegov veći brat Mk8 Golf, i dolazi sa plišanim enterijerom fokusiranim na tehnologiju. Kada je opremljen opcionim automatskim menjačem, Polo se kreće putem kao retko koji supermini, sa gipkim vešanjem koje umanjuje truckanje.

Onima koji traže najopušteniju vožnju, biće najbolje ako se odluče za 1.0l benzinski motor sa automatskim menjačem, a ako vam je potrebna malo veća snaga, dostupan je i motor od 108 KS, koji standardno dolazi kao automatik. Izbegavajte R-line automobile, jer oni dolaze sa čvršćim, sportskijim podešavanjem vešanja. Od standardne opreme nudi sve što većini kupaca može zatrebati, a naravno, uvek se može dodati još nešto. Cena ovog automobila se kreće od 11.000 evra.

5. NISSAN ARIYA

Ovaj veoma omiljeni veliki električni automobil, Nissan Ariya, spaja stil i suštinu sa svojim elegantnim dizajnom enterijera i uzvišenim kvalitetom vožnje. Posebni naglasci u kabini uključuju osvetljenu drvenu kontrolnu tablu, koja prikazuje komande automobila osetljive na dodir samo kada je kontakt uključen. Pokretna centralna konzola vam omogućava da odredite prioritet prostora za stopala napred ili pozadi, omogućavajući putnicima da se osećaju što udobnije. Snaga motora ovog automobila je 218 ks.

Ako većinu svog vremena provodite u automobilu, preporučujemo vam da uštedite nešto novca i odlučite se za početni model baterije od 63 kWh u dobro opremljenom Advance trim modelu i snagom motora od 218 ks. Nudi pristojan domet od 400 km, iako morate da pređete na model Evolve, da biste dobili gore pomenutu kliznu centralnu konzolu, kao i grejana/hlađena kožna sedišta. Odabirom najveće baterije od 87 kWh povećava se domet na 518 km, pretvarajući ovaj japanski SUV u idealnu krstaricu na putu. Ovaj automobil možete kupiti za najmanje 46.400 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.