ČUVAJTE GENITALIJE: Kad vam se ovo jednom desi, više nema povratka!

Izvor: Kurir, 09.Dec.2015, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUVAJTE GENITALIJE: Kad vam se ovo jednom desi, više nema povratka!

Zapravo, bilo kakav dodir preko kože u genitalnom području sa zaraženom osobom dovodi vas u veoma visok rizik.

Ukoliko su vam se u predelu genitalija pojavile bradavice, odnosno kondilomi, znajte da niste sami i da je u pitanju zapravo veoma često stanje!

Samo u Americi, svake godine zabeleži se oko milion novih slučajeva genitalnih bradavica, a najveći problem jeste što su žene veruju u mnoge zablude kada je reč o ovom stanju, piše Stil.

Zato otkrijte >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sedam najvažnijih činjenica o kondilomima, kako biste ostale zdrave tamo dole!

1. Mogu da se pojave i nekoliko godina kasnije

Iako se obično pojavljuju nakon nekoliko nedelja ili meseci nakon što ste se zarazili, moguće je da se pojave i nekoliko godina kasnije, objašnjava ginekolog Meri Džejn Minkin. Takođe, tu je i grozna vest - HPV virus koji izaziva kondilome ne može da se izleči u potpunosti, pa iako se bradavice uklone, postoji šansa da se ponovo pojave.

Ovako se neguje sultanija Hatidže: 8 zlatnih pravila lepe glumice! (FOTO)

Autor: Foto: Shutterstock

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.