Francusko - srpska gimnazija otvorena na Edukonsu, đaci u klupama od septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2024, 20:28

Francusko - srpska gimnazija otvorena na Edukonsu, đaci u klupama od septembra

Na univerzitetu "Edukons" u Sremskoj Kamenici, otvorena je Francusko-srpska gimnazija "Petar prvi od Srbije", koja će prve đake primiti u septembru. Na taj potez, "Edukons" se odlučio zbog, kako kažu, sve veće potrebe za kadrovima koji govore francuski jezik, a sve je pokrenuto u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu i uz podršku francuske ambasade.
Presecanjem crvene vrpce zvanično je počela sa radom Francusko - srpska gimnazija koja će svoje prve đake primiti u septembru. Otvaranje gimnazije, kako kažu osnivači, nametnulo se kao realna potreba zbog sve većeg broja francuskih kompanija koje posluju u Srbiji.
"Mi imamo sjajnu saradnju sa Francuskim institutom u Novom Sadu koji je i inicijator...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.