Amerikanci tvrde: Ova marka pravi najbolje automobile – šta vi kažete?

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 20:49

Amerikanci tvrde: Ova marka pravi najbolje automobile – šta vi kažete?

Uvek su zanimljiva istraživanja koja nam pokazuju kakav je ukus vozača - naročito kad su rezultati ovako kontroverzni.

Američki Consumer Report napravio je istraživanje o tome koja automobilska marka pravi najbolja vozila, a kriterijumi su bili i više nego strogi.

Prvo, ukupna ocena za modele se bazira na četiri stvari: test na putu, pouzdanost, zadovoljstvo vlasnika i bezbednost.

"Test na putu" rade sami istraživači, a "ocene pouzdanosti" bazirane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su na problemima koje su prijavljivali korisnici tokom godišnjih anketa CR-a.

Dalje, "zadovoljstvo vlasnika" odnosi se na to da li čitaoci CR-a kažu u anketama da bi ponovo kupili vozilo istog brenda, i na kraju "bezbednost" obuhvata sve dostupne testove.

Kada se sve ovo uzme u obzir, rezultati su sledeći:

Najbolji brend prema istraživanju je BMW (82 poena), drugo mesto dele Subaru i Porsche (80), a zatim idu Porsche, Honda i Lexus (svi po 78).

Top 10 kompletiraju Kia, Mazda i Toyota (po 77), i naposletku Hyundai (76 bodova).

Sa druge strane tabele, na 34. mestu, najgora marka je Jeep (46 poena), drugi otpozadi je Land Rover (50), a treći otpozadi je Jaguar (52).

Šta kažete, ko po vašem mišljenju pravi najbolje automobile?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.