AMSS savetuje kako da bez stresa stignete na svoje odredište

Izvor: B92, 19.Jul.2023, 13:38

AMSS savetuje kako da bez stresa stignete na svoje odredište

Bezbedna vožnja i na visokim temperaturama.

Sеzоnа gоdišnjih оdmоrа uveliko je u toku i mnogi će na letovanje krenuti automobilom. Kako bismo što pre stigli do željene destinacije, često zanemarujemo važna pravila bezbedne vožnje verujući da se nezgode dešavaju nekom drugom. Međutim, stаtistika je neumoljiva i pоkаzuјe dа sе nајvеći brој sаоbrаćајnih nеzgоdа dеšаvа upravo u letnjim mesecima, kada se povećava broj učesnika u saobraćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a samim tim i broj saobraćajnih nezgoda. Zbog toga podsećamo na najvažnije preporuke za bezbednu i odgovornu vožnju i komforan dolazak na svoje odredište:

- Pre svega krenite ispravnim automobilom na put, i obavite obaveznu kontrolu tehničke ispravnosti vozila pre polaska.

- Krenite odmorni i usput se redovno odmarajte na svaka dva sata vožnje.

- Ne ulazite u automobil koji je stajao na suncu i obavezno ga provetrite pre polaska.

- Ukoliko koristite klima uređaj, unutrašnja temperatura treba bude do 7 stepeni niža od spoljašnje.

- Vežite se! Koriste propisno pojaseve za vezivanje kao i dečija sedišta.

- Tokom puta u pauzama pijte dosta tečnosti i nikako ne konzumirajte alkohol.

- Veoma važno je da u pauzama nikada ne ostavljate decu ili kućne ljubimce u kolima, jer čak i najkraći intervali često mogu biti fatalni.

- Isplanirajute unapred najbolju rutu za destinaciju na koju ste krenuli na odmor, a tu AMSS tradicionalno pomaže vozačima, pozivom broja 1987 ili +381 11 333 1200 ukoliko pozivate iz inostranstva. Dodatno, ako želite da proverite stanje na graničnim prelazima, to lako možete učiniti putem uživo kamera na sajtu Auto-moto saveza Srbija.

- Neretko se dešava da vozači u želji da što pre krenu na put zaborave neku od svojih isprava. Zbog toga savetujemo da pre polaska proverite da li posedujete sva međunarodna dokumenta, međunarodnu dozvolu, zeleni karton i dozvolu za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu kao i TAG uređaj, jer brzi prolazak kroz naplatnu rampu u vreme turističke sezone podrazumeva značajnu uštedu u vremenu.

-Obavezno obezbedite putno zdravstveno osiguranje! Polisa Putnog zdravstvenog osiguranja, ukoliko je ugovoreno, pokriva troškove medicinskih usluga na odmoru u inostranstvu, bilo da je reč o ambulantnom ili bolničkom lečenju, neophodnim lekovima, zavojima i medicinsko tehničkim pomagalima ili neophodnoj dijagnostici do ugovorene obaveze. Više informacija o medicinskoj pomoći koju pokriva polisa Putnog zdravstvenog osiguranja AMS Osiguranja možete pronaći na njihovom sajtu, dok kupovinom polise na webshop-u, ostvarujete 30% popusta.

- Savet koji ne smete da zanemarite jeste da u svoju “to do” listu dodate kupovinu paketa pomoći na putu Auto-moto saveza Srbija. AMSS paketi ne pokrivaju samo teritoriju Srbije, već i kontinentalni deo Evrope, dok u zavisnosti od destinacije na koju putujete ili vaših potreba, možete birati između Super članskog paketa, Premium Srbija i Premium Evropa paketa. Cene ovih paketa, u zavisnosti od pogodnosti za koje se odlučite, kreću se od 2.700 do 6.750 RSD godišnje na AMSS webshop-u, a dobra vest je da pogodnosti, pored AMSS članova, mogu koristiti i članovi porodičnog domaćinstva sa iste adrese prebivališta.

-Ako se nezgoda ipak dogodi baš Vama, i ukoliko se pojavi bilo kakva potreba za pomoć na putu ili informacijama, naš savet je da obratite isključivo Operativnom centru AMSS na broj 1987, ili +381 11 333 1200 ukoliko pozivate iz inostranstva.

Uživajte i u putovanju i u svom letovanju!

Srećan put!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.