Холандија: На запаљеном теретном броду налази се 500 електричних аутомобила

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 14:54

Холандија: На запаљеном теретном броду налази се 500 електричних аутомобила

На теретном броду, који се запалио у уторак увече у близини холандске обале, налази се готово 500 електричних аутомобила, јавила је данас холандска новинска агенција АНП. Фото: Танјуг/Kustwacht Nederland/Coast Guard Netherlands via AP Јапанска транспортна компанија Кавасаки Кисен Каиша – К Лајн саопштила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је тај број, а Ројтерс наводи да је то много већи број возила од 25, што је првобитно било пријављено.
У пожару је погинуо један Индијац члан посаде, а још седморо је повређено.
Брод је превозио 3.783 нових возила, укључујући 498 акумулатора за електрична возила, рекао је портпарол компаније К Лајн-а са седиштем у Токију која је изнајмила брод. Портпарол није хтео да наведе марке аутомобила.
Обалска стража објавила је у четвртак на својој веб страници да је узрок пожара непознат.
Холандска телевизија РТЛ објавила је да је пожар изазвала батерија електричног аутомобила.
Литијум-јонске батерије сагоревају двоструко већом енергијом од обичних батерија.
Брод висок 199 метара и даље гори на око 17 километара од најсеверније тачке холандске обале, рекла је обалска стража. Брод је био на путу из Немачке у Египат.
Putin: Afrika postaje novi centar moći

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Холандија: На запаљеном теретном броду налази се 500 електричних аутомобила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Спасилачке екипе у Холандији спремају се да одвуку теретни брод који данима гори

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 14:48

Спасилачке екипе спремају се данас да одвуку на нову локацију теретни брод који данима гори у Северном мору у близини холандске обале, након што се пожар смирио и има...

Nastavak na GradskeInfo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.