Спасилачке екипе у Холандији спремају се да одвуку теретни брод који данима гори

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jul.2023, 14:48

Спасилачке екипе у Холандији спремају се да одвуку теретни брод који данима гори

Спасилачке екипе спремају се данас да одвуку на нову локацију теретни брод који данима гори у Северном мору у близини холандске обале, након што се пожар смирио и има мање дима, саопштила је холандска влада. Фото: Танјуг/Kustwacht Nederland/Coast Guard Netherlands via AP Теретни брод „Фриментл“ запалио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се у уторак увече у близини холандске обале и гори од тада, пренео је АП.
Брод је превозио 3.783 нових возила, укључујући 498 електричних аутомобила, саопштила је компанија К Лајн-а са седиштем у Токију која је изнајмила брод. У пожару је настрадао један члан посаде Индијац, а повређено је још седморо њих који су скочили преко палубе како би побегли од пожара.
Још увек се не зна шта је изазвало пожар.
Мерења у петак су показала да су се топлота, пламен и дим смирили довољно да се спасиоци по први пут укрцају на брод и успоставе снажну вучну везу са тегљачем, саопштило је холандско Министарство инфраструктуре и водопривреде.
Мерења спасилачке компаније спроведена у петак показала су да су температуре на броду нагло опале, да пожар мирује иако и даље гори, као и да се ствара мање дима. Ниже температуре омогућиле су особљу спасилачке компаније да се накратко укрца на „Фриментл“ и причврсти нове конопце за вучу на врху брода, који им омогућавају бољу контролу пловила.
Брод ће бити одвучен, вероватно током викенда, на нову позицију 16 километара северно од острва Шиермониког, наводи се у саопштењу Министарства за инфраструктуру и водопривреду Холандије.
Очекује се да ће операција трајати 12-14 сати што зависи од дима и временских прилика, додало је Министарство.
Циљ је да на крају када услови на броду то дозволе, он буде одвучен до луке, иако одредиште још није одређено.
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Спасилачке екипе у Холандији спремају се да одвуку теретни брод који данима гори се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.