24 sata elegancije - Sjajni oldtajmeri u Beogradu

Izvor: B92, 08.Sep.2013, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

24 sata elegancije - Sjajni oldtajmeri u Beogradu

Još jedan zanimljiva manifestacija održana je u Beogradu - "24 sata elegancije". Na njoj su se okupili najpoznatiji kolekcionari klasičnih automobila iz sveta, ali i naše zemlje.

Neki od najskupocenijih oldtajmera jugoistočne Evrope parkirali nsu se na Kalemegdanu. Na taj način i automobili su postali sastavni deo Dana elegancije, jer je reč o automobilskoj kulturi.

Stari skupceni automobili, pored svog dugog veka trajanja imaju i zanimljive priče svog nastanka. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oldtajmer Horh 853, poznatiji po nazivu Manuela, nastao je po poručbini pilota Berna Najera. To je jedan spotrski i agresivan automobil koji ima izdužen poklopac motora ispod kojeg je motor sa 8 cilindara u nizu, a Najer je insistirao da vetrobran bude podeljen na dva dela. Priča kaže da ga je nazvao Manula, jer mu se tako zvala prva devojka.

Organizatori su se potrudili da pored klasičnih automobila dovezu i formule koje su se vozile u posleratnoj Jugoslaviji.

Iz muzeja automobila dopremljeno je 5 formula. Organizatori takoše napominju da je ovaj događaj bio prilika da se vide jedni od naskupljih i najređih oldtajmera na svetu, koji su pobedjivali na čuvenim takmičenjima oldtajmer automobila "Konkurs elegancije" u Italiji kao i na "Konkursu elegancije" u Kaliforniji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Manifestacija “24 sata Elegancije 2013” oduševila Beograd

Izvor: AutoBlog, 08.Sep.2013

U Beogradu je održan društveni događaj godine „24 sata Elegancije - Concours d’Elegance & Luxury salon”, koji je svojim jedinstvenim, bogatim sadržajem i veoma rafiniranim segmentima okupio sve ljubitelje skupocenih klasičnih automobila i luksuznih predmeta kvelitene ručne izrade. Ovogodišnje...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.