Sprema se Audi Q9? Opet se govori o luksuznom SUV-u

Izvor: B92, 13.Jan.2024, 13:00

Sprema se Audi Q9? Opet se govori o luksuznom SUV-u

Iz Audija je stigao nagoveštaj da ova nemačka kompanija možda radi na novom većem SUV-u sa oznakom Q9.

O ovakvom modelu se "šuška" duže od deset godina, ali sada bi zaista mogao da ugleda svetlo dana.

Direktor Audija u Australiji, Džef Manering, potvrdio je planove za nekoliko novih modela koji će stići u naredne dve godine. Kada je upitan o potencijalnom novom modelu Q9, složio se da ima mesta za veći SUV koji bi bio rival modelima BMW X7 i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mercedes-Benz GLS.

Dodao je da smatra kako postoji dobra šansa da se takav model ponudi globalno, jer čelnici Audija gledaju i ka drugim segmentima, odnodno onome što je uspešno na većim tržištima.

Takođe, rekao je da ime Q9 zvuči dobro, ali postavlja se pitanje koju bi formu usvojio. Ako se zaista pojavi, trebalo bi da predstavlja vrh ponude. Bio bi veći od Q7, dok bi fokus bio na udobnosti i luksuzu za putnike. Govori se o tri reda sedišta i mnogo prostora za noge i glavu, posebno u poređenju sa Q7.

Već je poznato da Porsche radi na većem SUV-u koji se razvija pod kodnim imenom K1 i predstavlja luksuzno električno vozilo sa tri reda sedišta i 1.000 KS. S obzirom na to da su Audi i Porsche, koji su deo Volkswagen Grupe, dosad sarađivali više puta, moguće je da Audi Q9 bude baziran na istoj platformi kao i Porsche K1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sprema se Audi Q9?

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jan.2024

Iz Audija je stigao nagovještaj da ova njemačka kompanija možda radi na novom većem SUV-u sa oznakom Q9.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.