Sprečeni pokušaji krijumčarenja lekova

Izvor: RTS, 17.Nov.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečeni pokušaji krijumčarenja lekova

Carinici su na graničnom prelazu Gradina uspeli da spreče dva pokušaja krijumčarenja lekova.

U oba slučaja carinici su na graničnom prelazu razotkrili turske državljane koji su sa sobom nosili ukupno oko 500 kutija neprijavljenih hormonskih preparata, prenosi Tanjug.

Prvi slučaj se dogodio na ulaznoj strani tog graničnog prelaza, kada je kod belgijskog državljanina turske nacionalnosti, pronađeno 50 kutija muškog hormona tetosterona u gelu "testogel" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i 18 kutija anabolika koji služe za povećanje mišićne mase "anapolon".

Taj putnik je putovao automobilom "audi A4" i carinicima je rekao da nema da prijavi ništa sem ličnih stvari.

Carinici su detaljnim pregledom vozila, otkrili u gepeku ispod prtljaga neprijavljene hormonske gelove i tablete za povećanje mišićne mase.

Nedugo zatim je kod turskog državljanina koji je upravljao autobusom koji je iz Nemačke išao ka Turskoj, pronađena 431 kutija (43.100 tableta) hormonskog leka "L-tyroxin hening" različite jačine.

Reč je o leku koji se koristi u slučaju da tiroidna žlezda ne proizvodi dovoljan nivo neophodnih hormona.

Pokazalo se da su lekovi bili skriveni u torbi sa ličnim prtljagom vozača, u crnim kesama ispod više sedišta u sredini autobusa, u ostavi za vodu ispod ambalaže, kao i u ostavi kod vozačevog sedišta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DM: Krijumčarili hormone

Izvor: OkRadio.rs, 18.Nov.2014, 10:21

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, kod Dimitrovgrada, uspeli da spreče dva pokušaja krijumčarenja lekova, odnosno hormonskih preparata. Reč je o državljanima Turske koji su sa sobom nosili ukupno oko 500 kutija neprijavljenih hormonskih preparata.   Kod jednog Turčina pronađeno je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.