Posle potere, audijem na policajca

Izvor: B92, 19.Avg.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle potere, audijem na policajca

Beograd -- Uhapšeni Filip B. (22) i Sari K. (21) iz Beograda su osumnjičeni da sinoć svojim automobilom teško povredili policajca tokom policijske potere u Beogradu.

Na njega su naleteli automobilom "audi A3".

Potera za "audijem" bila je sinoć oko ponoći i trajala je od Plavog mosta do ugla Ustaničke ulice i Južnog bulevara.

Sinoć oko 23.50 na uglu Ustaničke ulice i Južnog bulevara policajci su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prišli "audiju" i zahtevali od osumnjičenih da izađu, na šta su se oni oglušili, startovali vozilo i tom prilikom svojim automobilom udarili su u desni bočni deo policijskog vozila i zadnjim delom udarili i odbacili jednog policajca na gepek.

Policajac je pao na asfalt i zadobio teške telesne povrede. Osumnjičeni su potom krenuli u suprotnom smeru.

Radi upozorenja, odbijanja napada i sprečavanja bekstva, policajci su ispalili nekoliko hitaca iz službenog pištolja, najpre u vazduh, a pošto se vozilo nije zaustavilo, pucali su u točak, posle čega je "audi" udario u saobraćajni znak i zaustavio se.

Osumnjičeni su pokušali da pobegnu, ali su ih policajci sustigli i uhapsili.

Napad na policajca ranije danas je najoštrije osudio Policijski sindikat Srbije.

"Niko ne može da se tako bahato ponaša, oglušuje o naredbe policije i udara kolima u policajca i niko u državi nije iznad zakona", rekao je predsednik PSS-a Veljko Mijailović.

Podsetivši da se bahato ponašanje prema policiji ne dešava prvi put, Mijailović je pozvao pripadnike policije da koriste sva zakonska ovlašćenja koja imaju u ovakvim situacijama.

Beogradski mediji spekulišu da je na policajca D.R. naleteo automobil koji je vozio sin "jednog poznatog stranog biznismena koji već godinama posluje u Srbiji" i koji već ima kriminalni dosije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.