Izvor: Njuz.net, 03.Dec.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici se odrekli mesečne plate da bi siromašnom kolegi kupili „audi“

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBEOGRAD, 3. decembar 2015, (Njuz) – Narodni poslanici organizovali su se i odrekli jedne mesečne zarade kako bi kupili Audi S6 svom kolegi koji je slabijeg materijalnog stanja i koji je zbog toga na posao morao da dolazi u izraubovanom Mercedesu E klase.
Siromaštvo u kojem je ovaj poslanik živeo ganulo je njegove kolege toliko da su se najpre odrekli obroka u ekskluzivnim restoranima i celog meseca jeli u skupštinskom kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << bi prikupili 15.000 evra da mu kupe “Brege” sat, a potom su odlučili i da mu kupe auto kako na putu od kuće do skupštine ne bi morao da dolazi u starom i gotovo neupotrebljivom mercedesu.
– Iako živi u očiglednoj oskudici, on se nikada ni na šta nije žalio, ali ga je odalo to što stalno zapitkuje druge kolege koliko je sati. Tako smo otkrili da nema bukvalno nijedan ručni časovnik, a kasnije ga je neko od poslanika video i kako parkira taj užasan auto nekoliko blokova daleko od skupštine. Ostali smo zapanjeni prilikama u kojima on živi – rekao je za Njuz jedan poslanik koji je insistirao na anonimnosti.
Siromašni poslanik živi visoko u brdima iznad Mirijeva i svakog dana do parlamenta i nazad pređe skoro 20 kilometara. Od toga sam prepešači 700 metara dnevno jer od stida auto ostavlja par blokova dalje od skupštine.
– Mnogo sam zahvalan svojim kolegama. Od auta do skupštine pešačim više od deset minuta u jednom pravcu, a najteže je kad su pljuskovi i dubok sneg. Sada više neću morati toliko da se mučim i moći ću da se parkiram odmah iza skupštine – rekao je skromni poslanik i dodao da su njegove kolege primer da u toj instituciji očigledno i dalje ima humanosti i osećaja za solidarnost.
Nenad Milosavljević
Inspiracija: PETICA ZA HUMANOST Đaci se odrekli užine da bi drugu kupili cipele

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.