PROCURELO: Audi predstavlja TT Sportback sa petoro vrata!

Izvor: TopSpeed.rs, 25.Sep.2014, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROCURELO: Audi predstavlja TT Sportback sa petoro vrata!

Nemački proizvođač automobila Audi, za pariski salon automobila je spremio nov koncept baziran na modelu TT, ovaj put u verziji sa petoro vrata

Foto: Autozeitung.de

Svega nedelju dana pred početak Salona automobila u Parizu, na Internet su „procurele“ i fotografije, tačnije crteži i potpuno novog Audijevog modela! U pitanju je >> Pročitaj celu vest na sajtu TopSpeed.rs << Audi TT Sportback koncept, koji će svoj debi imati upravo na pomenutom salonu, a ujedno je treći u nizu koncepata baziranih na modelu TT – nakon Allroad Shooting Brake i Offroad verzija.

Foto: Autozeitung.de

Koncept koristi produženu platformu treće generacije modela TT, tzv. Modular Transverse Architecture, a prema najavama, u serijskoj formi bi trebalo da bude rival Mercedesovom modelu CLA. Na osnovu informacija koje su „procurele“, zna se da je koncept dugačak 4470 milimetara, što je za 290 mm više u odnosu na „obični“ TT.

Foto: Autozeitung.de

Naravno, najveća izmena tiče se međuosovinskog razmaka, koji je povećan sa standardnih 2,5 metara, kako bi se omogućila montaža zadnjih vrata i veći komfor za putnike pozadi. Prema informacijama, zadnja sedišta su zasebna, a imaju i mogućnost obaranja čime se dobija do 850 litara korisne prtljažne zapremine.

Foto: Autozeitung.de

Pogonska jedinica odabrana za ovaj koncept je 2,0-litarski turbo benzinac koji je već viđen u TT quattro Sport konceptu, u Ženevi, a oslobađa čak 420 konjskih snaga. Snaga se putem šestostepenog S-tronic menjača sa dvostrukim kvačilom prenosi na sva četiri točka.

Izvor: Autozeitung/TopSpeed

Nastavak na TopSpeed.rs...






Povezane vesti

Zvezda Salona u Parizu: "audi TT roudster"

Izvor: Blic, 25.Sep.2014

Kada je po prvi put otkriven novi "audi TT" na Salonu automobila u Ženevi 2014. godine, javnost je sa oduševljenjem prihvatila nove linije jednog od najpopularnijih sportskih automobila današnjice, a sada na scenu stupa "TT roudster" koji će svetsku premijeru imati na predstojećem Salonu u Parizu...Pretražite...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TopSpeed.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TopSpeed.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.