Novi LG sat je napravljen specijalno za Audi

Izvor: B92, 07.Jan.2015, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi LG sat je napravljen specijalno za Audi

Pre početka CES sajma određena nagađanja su ukazivala na to da bi LG mogao da predstavi novi pametni sat, moguće G Watch R druge generacije.

Novi sat zaista postoji, ali je napravljen specijalno za Audi, kako bi bio uparen sa prototipom automobila nazvanog Prologue. Ovaj automobil je u mogućnosti da sam vozi, što je tehnologija koju trenutno razvijaju mnoge kompanije.

Android Wear uređaji za sada ne poseduju NFC, a sat koji je LG napravio za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Audi poseduje dotični čip, koji je iskorišćen od strane nemačke kompanije za interfejs automobila.

NFC pre svega služi za otključavanje automobila, a kako je čip moguće očitati i bez baterije, to znači da će biti moguće otključati automobil i u slučaju da se baterija na satu isprazni.

Sat je takođe u stanju da automobilu šalje informacije o temperaturi vozača i otkucajima srca, koje se mogu upotrebiti radi automatskog podešavanja klime.

Naravno, Prologue automobil se neće masovno proizvoditi i samim tim neće moći da se kupi, a može se očekivati da će Audi prikazanu tehnologiju vezanu za sat iskoristiti sa postojećim, odnosno naslednicima postojećih modela automobila.

Izvor: www.benchmark.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.