Kosovska policija pucala na jedan automobil i uhapsila pet osoba; Radojević: Incident pokazao kako izgleda pravda na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Mar.2023, 07:16

Kosovska policija pucala na jedan automobil i uhapsila pet osoba; Radojević: Incident pokazao kako izgleda pravda na Kosovu

Kosovska policija saopštila je da su njeni pripadnicisinoć oko 19:20 pucali na vozilo marke "audi" jer se vozač nije zaustavio po naredbi policajca i time ugrozio živote policijskih službenika, od kojih je jedan bio prinuđen da puca.

Incident se dogodio u selu Banje, na severu Kosova i Metohje, na, kako se navodi, ilegalnom putu, a pošto je policajac pucao, vozilo se velikom brzinom udaljilo takođe, po navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << policije, ilegalnim putem.

Nakon toga, policija je zaustavila još dva vozila, za koja sumnja da su povezana sa vozilom na koje su pucali i uhapsila pet osoba, koje su upućene u policijsku stanicu radi daljeg ispitivanja.

Iz policije saopštavaju da aktivno rade na identifikaciji i hapšenju osoba koje su se nalazile u vozilu koje se udaljilo sa mesta događaja.

Radojević: Incident u selu Banje pokazao kako izgleda pravda na Kosovu

Bivši gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević kaže da sinoćnji incident u selu Banje, kada je Kosovska policija bila "prinuđena" da puca na vozilo, što je okarakterisano kao pokušaj ubistva policajca, pokazuje kako izgleda pravda na Kosovu.

"Prema izveštajima Kosovske policije sinoć je u selu Banje policija bila prinuđena da puca na vozilo koje se navodno nije zaustavilo i time navodno ugrozilo policajce. Nema svedoka, nema dokaza, osim izjava tih policajaca, a slučaj je okarakterisan kao pokušaj ubistva policajca", napisao je Radojević na Fejsbuku.

On je podsetio i na ranjavanje srpskih dečaka Stefana i Miloša na Badnji dan u Gotovuši.

"Na Badnji dan ove godine Stefan i Miloš Stojanović su ranjeni samo zato što su nosili Badnjak. Ranjeni su u sred bela dana, pred svedocima. Slučaj je okarakterisan kao izazivanje opšte opasnosti. Tako izgleda takozvana pravda na Kosovu i Metohiji i rad institucija, zaključio je Radojević.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.