Izvor: Nezavisne Novine, 19.Apr.2017, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Južnokorejci vraćaju 2.500 vozila Nijemcima

Južnokorejska vlada odlučila je kako će oko 2.500 automobila marke Audi i Volkswagen, koji od prošle godine stoje zarobljeni i teretnoj luci Pjeongtaek vratiti proizvođaču.

Prvi kontingent od 1.300 vozila je već krenuo, a ostatak će put Evrope krenuti do kraja mjeseca.

U korejskoj luci trenutno stoji oko 10.000 automobila čija je sudbina još uvijek nepoznata. Pretpostavlja se da bi se dio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << čak i mogao vratiti u prodaju, ali uz značajne popuste.

Podsjetimo, južnokorejski sud osudio je lokalnog Volkswagenovog šefa na godinu i po zatvora zbog krivotvorenja dokumenata o emisijskim gasovima i nivou buke, a tokom prošle godine VW je morao platiti milionske kazne, između ostalog 32 miliona dolara zbog reklamne kampanje u kojoj je naglašavana ekološka prihvatljivost VW-a, te oko 15 miliona dolara za falsifikovanje prije spomenutih podataka.

(Index.hr)
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Dieselgate: Južnokorejci vraćaju Audije i Volkswagene u Nemačku

Izvor: AutoBlog, 20.Apr.2017, 01:47

Južnokorejska vlada odlučila je da će oko 2.500 automobila marke Audi i Volkswagen, koji od prošle godine stoje zarobljeni u teretnoj luci Pyeongtaek vrati proizvođaču. Prvi kontingent od 1.300 vozila je već krenuo, a ostatak će put Evrope krenuti do kraja meseca, javlja Yanhap News. U korejskoj...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.