Ispitaću gde su pare od Južnog toka i audi A8

Izvor: Press, 01.Apr.2016, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ispitaću gde su pare od Južnog toka i audi A8"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će preispitati kako je potrošen novac od neuspelog projekta Južni tok.
Foto:B92.net
Takođe, Vučić je naveo da će preispitati i navode o tome da li je tim novcem kupljen automobil marke "audi A8" u istoimenom preduzeću vredan više od 100.000 evra, i kome je pripao.
Vučić je tako odgovorio novinarki Insajdera, koja je pitala zašto >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vlada nije dostavila podatke toj produkciji o tome kako je trošeno 30 miliona evra koje je Srbija uložila u projekat Južni tok koji je obustavljen i zašto je ćerki firmi nakon što je projekat obustavljen uplaćeno 17,8 miliona evra. 

Premijer je odgovorio da će se postarati da vlada dostavi te podatke, a novinarka je dodala i da je za potrebe firme Južni tok kupljen auto marke "audi A8" vredan više od 100.000 evra, te da je na reklamiranje potrošeno više od 300.000, a tu su i troškovi za donacije, i upitala premijera da objasni te troškove. 

Uz izvinjenje što trenutno ne raspolaže podacima, premijer je rekao da će dati sve od sebe da lično odgovori u narednom periodu na to pitanje, jer je reč o velikom novcu. 

Novinarka se požalila i da je na današnjoj konferenciji direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, kada je postavila pitanje zašto Insajder ne dobija podatke o trošenju novca, prvi čovek te kompanije odgovorio kontrapitanjem zašto oni ne dostave podatke koliko košta obezbedjenje Brankice Stanković, koje plaćaju poreski obveznici. 

Vučić je začuđeno odgovorio da nije posao Dušana Bajatovića da to pita. 

Novinarka je potom navela i da nije prvi put da Bajatović postavlja to pitanje, i zapitala da li je zabranjeno da Insajder postavlja pitanje kako se troši novac gradjana. 

"Naprotiv. Dobrodošli ste da pitate", odgovorio je Vučić. 

On je naveo da i sam želi da vidi kako su trošene pare i ko je uzeo audi. 

Upitan da li će Bajatović biti smenjen, odgovorio je da hoće ako je trošio novac kako ne treba, a na pitanje novinarke da li će direktor Srbijagasa biti smenjen zbog neprimerenog ponašanja on je rekao da nema to ovlašćenje i podsetio da Srbija trenutno ima tehničku vladu. 

"Kada budem tačno znao o čemu je reč, i ako se uspostavi da se neprimereno ponašao, nedvosmisleno ću to osuditi", rekao je Vučić.
 
Pogledaj vesti o: Insajder

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.