Carinicima baš rodilo, Turcima uzeli 1,2 miliona

Izvor: Mondo, 12.Jul.2015, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Carinicima baš "rodilo", Turcima uzeli 1,2 miliona

Policija i carina su u dve akcije na dva granična prelaza pronašli više od milion evra koji nisu bili prijavljeni prilikom ulaska u i izlaska iz zemlje.

Foto: Uprava carina

Na graničnom prelazu Gradina, prema Bugarskoj, na ulazu u Srbiju, pronašli 609.550 evra i 3.000 dolara sakrivenih u automobilu "audi A4“, holandske registracije, kojim je upravljao turski državljanin, saopštilo je danas Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << unutrašnjih poslova.

Novac je bio sakriven, u više kesa, u specijalno konstruisanom bunkeru iza naslona zadnjeg sedišta.

Turski državlajnin je predat na nadležnost i postupanje službenicima carine.

Uprava carina saopštile je i da su danas na ulazu u Srbiju iz Hrvatske, na graničnom prelazu Batrovci, njeni službenici, u saradnji sa policijom, otkrili više od 600.000 neprijavljenih evra.

U i tom slučaju novac je pronađen u posebno napravljenom bunkeru automobila "audi A4", holandskih registarskih oznaka, kojim su dvojica turskih državljana putovala iz Holandije u Tursku.

Carinici su devize našli u bunkeru ispod zadnjeg sedišta i ukupno je izbrojano 602.680 evra, u malim apoenima.

Taj novac je privremeno je oduzet do okončanja prekršajnog postupka.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Carinicima baš "rodilo", Turcima uzeli 612.000

Izvor: Mondo, 12.Jul.2015

Policija i carina su pronašli više od 600.000 evra koji nisu bili prijavljeni prilikom ulaska u zemlju...Foto: Uprava carina..Na graničnom prelazu Batrovci, na ulazu u Srbiju, pronašli 609.550 evra i 3.000 dolara sakrivenih u automobilu "audi A4“, holandske registracije, kojim je upravljao turski...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.