BUDUĆNOST JE STIGLA: Audi predstavlja virtuelni retrovizor - evo kako će funkcionisati! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BUDUĆNOST JE STIGLA: Audi predstavlja virtuelni retrovizor - evo kako će funkcionisati! (VIDEO)

Na eletričnom SUV-u "e-tron".

Prvi potpuno električni Audijev SUV stiže krajem godine i to pod imenom "e-tron". Ovaj automobil će imati veliki broj noviteta, a posebno je jedan detalj zanimljiv. U pitanju su virtuelni bočni retrovizori koji će moći da se ugrade u ovaj model. I dalje će osnovne verzije imati klasična ogledala, ali će na raspolaganju biti i ovi noviteti.

Audi svakako nije prvi proizvođač >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji je najavio "virtuelne retrovizore", ali jeste prvi koji je prikazao kako oni zapravo rade.

Sistem se sastoji od kamera i sedmoinčnih ekrana spakovanih u uglove prednjih vrata.

Pneumatici kakve znamo odlaze u ISTORIJU! Praviće ih od drveta - i to uskoro

Prikaz na ekranima će se menjati u zavisnosti od situacije i brzine u kojoj se vozilo nalazi. Slika pri brzinama na autoputu će biti zumirana, dok će prikaz sa kamere prilikom uparkiravanja biti prilagođen ovom tipu manevrisanja.

Ovo rešenje će dodatno smanjiti buku, ali i povećati aerodinamičnost vozila.

Sad nam samo ostaje da se naviknemo na nov prikaz, ali pre svega da sačekamo sa promenom propisa jer na većini svetskih tržišta, pa i na našem, automobili moraju, po zakonu, da imaju klasične retrovizore.

Zato će virtuelni bočni retrovizori biti dostupni samo na nekim tržištima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.