BBL - Bajern silan, kiks Albe

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2015, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBL - Bajern silan, kiks Albe

Pešićeva četa na krilima evroligaške pobede u Podmoskovlju danas u Minhenu deklasirala nejaki Krailshajm, dok je u Berlinu Bremerhaven priredio veliko iznenađenje uprokos odličnoj roli Dragana Milosavljevića.

Igra mačke i miša u 'Audi domu' u glavnom gradu Bavarske, Bajern je unakazio Krailshajm sa čak 47 razilke.

Rezultat utakmice bio je 106:59, a svi igrači iz tima Svetislava Pešića osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << mlađanog Dejana Kovačevića su se upisali u strelce. Najefikasniji je bio Kej-Si Rivers sa 16 postignutih poena, po 13 su ubacili Tompson, Cipser, i Brajant, Đevodić je brojao do 12, a Tejlor se zaustavio na 10 poena.

Vasilije Micić je dobio nešto veću minutažu, proveo na parketu 22 minuta i za to vreme imao učinak od po 8 poena i asistencija. Nije promašio nijedan šut (1/1 za dva, 6/6 penali). Kari je poštedeo većih napora Duška Savanovića, iskusni krilni centar je igrao svega 11 minuta i u tom intervalu postigao 7 poena (2/2 za dva, 1/2 za tri) uz po dva skoka i asistencije.

Bajern je vezao tri pobede nakon serije od pet poraza i u dobroj formi očekuje gostovanje u Strazburu u 8. kolu grupne faze Evrolige.

Alba je nakon osam uzastopnih pobeda u domaćem šampionatu danas pretrpela drugi uzastopni poraz. Ekipi Saše Obradovića sklap u Berlinu uzeo je Bremenhaven. Meč je završen rezultatom 69:80, gosti su u prvom poluvremenu stekli kapital od 16 poena prednosti, što je bilo nedostižno za 'Albatrose'.

U poraženom sasatvu najefikasniji je bio reprezentativac Srbije i dojučerašnji kapiten Partizana Dragan Milosavljević. Gagi je za 26 minuta u igri postigao 19 poena (3/3 za dva, 6/9 za tri, 4/4 penali), uhvatio 4 lopte pod obručima, tri puta asistirao saigračima i imao jednu krađu.

Pravu podršku je imao samo u dovjici saigrača, američkom pleju Čeriju koji je postigao 16 poena i reprezentativcu BiH i bivšem centru Crvene zvezde Elmedinu Kikanoviću koji je ubacio 14 poena.

Meč viner bio je bek iz tabora gostiju FOg sa 24 postignuta poena.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

'Armejci' pokazali Zenitu ko je "tata"

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2015

Utakmica između dve prvoplasirane ekipe VTB lige uopšte nije opravdala epitet derbija jer je u njoj viđena igra mačke i miša. Himki u pobedničkom raspoloženju dočekuje evroligaški duel sa Zvedom u Beogradu...Zenit iz Sankt Petersburga je pretrpeo prvi poraz u regininalnom takmičenju u gostima...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.