Audi ulazi u F1, želi Alonsa?

Izvor: Autoportal.rs, 29.Okt.2014, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi ulazi u F1, želi Alonsa?

Automobilski proizvođač koji vodi glavnu reč u gotovo svim svetskim trkačkim serijama bacio je oko i na sport u kojem dugo nije učestvovao, ali i na trenutno najboljeg pilota u ovom takmičenju.

Audi bi mogao da bude novi tim u karavanu Formule 1. Gotovo je izvesno da barem jedna ekipa odustati od takmičenje za narednu sezonu, usled finansijski problema. Nemački gigant razmišlja o tome da odustane od takmičenja u trci "24 časa Le Mans", u kojoj je >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << trijumfovao u 13 navrata od 16 učešća, i da postane novi tim Formule 1.

Razlog za odustajanje iz pomenute trke izdržljivosti jeste činjenica da će Porsche, još jedan član VW grupe, ući u ovo takmičenja, pa bi se odlaskom Audija uklonila i "prijateljska" konkurencija. Audi već ima istoriju učešća u Formuli 1, oni su tokom 30-ih godina prošlog veka zajedno sa Mercedesom bili dominantni u ovom takmičenju.

Ali Nemci ne žele da budu poput skorašnjih debitanata, timova kao što su Katerham i Marusija, njihovi ciljevi su daleko veći. Prvi korak bi im bio da za volan svog bolida postave Fernanda Alonsa. To bi ih sigurno odmah svrstalo među favorite za visok plasman, ali će prvo morati da ubede Španca, kojeg osim osvajanja titule ništa manje ne interesuje, da se odluči za ekipu bez mnogo F1 iskustva.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.