Audi ulaže 900 mil. evra u Mađarsku

Izvor: B92, 24.Sep.2010, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi ulaže 900 mil. evra u Mađarsku

Berlin -- Nemački proizvođač automobila Audi je saopštio da će uložiti 900 miliona evra u proširenje svog proizvodnog postrojenja u Mađarskoj.

U saopštenju Audija se navodi da će u fabrici u blizini grada Đera na zapadu Mađarske biti zaposleno 1.800 novih radnika.

Postrojenju će biti dodata nova proizvodna linija za koju se očekuje da će od 2013. proizvoditi oko 125.000 automobila godišnje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Izvršni direktor nemačke kompanije, Rupert Štedler, izjavio je da će proširenje fabrike u Mađarskoj u naredne tri godine omogućiti Audiju da ostvari svoje ambiciozne ciljeve za rast. Prihodi Audija su poslednjih meseci značajno porasli zahvaljujući jakom izvozu.

Samo dan ranije mađarsko ministarstvo ekonomije je najavilo još jedno veliko ulaganje u Mađarsku, i to nemačkog proizvođača automobila Opel, koji ulaže 500 miliona evra u proširenje svoje fabrike u toj zemlji.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.