Audi sprema rivala Mercedesu B klase

Izvor: B92, 16.Jul.2013, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi sprema rivala Mercedesu B klase

Audi će se uključiti u tržišnu utakmicu u segmentu premijum MPV automobila, kako bi parirao Mercedesu B klase i budućem BMW-ovom modelu baziranom na konceptu Active Tourer.

Kada jedan od tri velika nemačka premijum proizvođača krene u osvajanje nekog novog automobilskog segmenta, obično ga prate i druga dva. Zbog toga i ne čude najave da posle BMW-a i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Audi planira da ponudi kupcima automobil koji će se u budućnosti suprotstaviti Mercedesovoj B klasi.

Kako saznaje Autonews, u Audiju se automobil za sada interno opisuje kao "kompaktno vozilo sa povišenom kabinom" koje će biti postavljeno na MQB platformu. Ovu platformu inače koristi nekoliko novih modeli Volkswagen grupacije, uključujući i Audi A3 i Golf 7.

Budući Audi A3 "Spacer", kako ga je nazvao izvor iz te kompanije, biće dugačak oko 4,5 m i proizvodiće se u verzijama sa 5 i 7 sedišta. Koncept ovog vozila mogao bi da bude prikazan na nekom od većih auto-salona tokom 2013. ili početkom 2014. godine, dok bi se serijska verzija u prodaji pojavila najranije 2016.

Što se pogonskih agregata tiče, na raspolaganju je paleta motora iz standardnog Audija A3.

Vozili smo Mercedes B klase.

Pročitajte o konceptu BMW Active Tourer Outdoor.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Audi predstavlja A3 model, koji će biti konkurencija sa BMW Serija 1 GT

Izvor: Moto.rs, 16.Jul.2013

Ovo je viđeno mnogo puta do sada a najnoviji primer je plan kompanije Audi da predstavi A3 visoki hečbek/minivan model koji je biti konkurencija BMW-ovoj nastupajućoj proizvodnoj verziji Active Tourer koncepta koji će biti zvanično dostupan pod nazivom Serija 1 GT (Gran Turismo). Ovaj model...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.