Audi sprema TT sa 4 vrata

Izvor: B92, 25.Sep.2014, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi sprema TT sa 4 vrata

Izgleda da nemački proizvođač posle Sportback modela A5 i A7 planira još jedan automobil sličnih karakteristika. Na internetu su se pojavile prve skice koncepta kompaktne kupe limuzine bazirane na trećoj generaciji modela TT.

Možda bi do pre nekoliko godina ideja da se od Audija TT napravi model sa 4 vrata izgledala nelogična, ali trendovi u auto-industriji se menjaju velikom brzinom.

Audi je 2013. predstavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potpuno novi model, kompaktnu limuzinu A3, ali je u toj klasi ostalo prostora za još jedan četvorovratni automobil, koji bi imao izraženi sportski dizajn i karakteristike.

Kako prenosi nemački Autozeitung, koji je prvi objavio skicu novog koncepta TT Sportback, vozilo je dugačko 4,47 m, što znači da je nešto duže (za 14 mm) od Audija A3 Sedan, ali značajno kraće od sledeće kupe limuzine u gami, Audija A5 Sportback, koji je dugačak oko 4,7 m. U kabini mogu da se smeste četiri osobe.

Isti izvor navodi da će koncept biti pogonjen četvorocilindričnim 2.0 litarskim TFSI motorom sa 400 ks.

Ako bismo preskočili konceptnu fazu, i pretpostavili da Audi odluči da ponudi tržištu produkcijski TT Sportback, ovaj model bi verovatno bio jači rival Mercedesu CLA od Audija A3 Sedan.

Ipak, s obzirom da su sve informacije do kojih je došao Autozeitung za sada nezvanične, preostaje nam da sačekamo Audijevo saopštenje kako bismo saznali više detalja o novom konceptu.

Podsećamo, Audi je u aprilu predstavio koncept TT Offroad koji je takođe zasnovan na najnovijoj generaciji modela TT, kao najavu mogućeg produkcijskog kupe krosovera.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.