Audi priprema električni SUV

Izvor: Economy.rs, 24.Apr.2015, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi priprema električni SUV

Audi u najstrožijoj tajnosti radi na projektu potpuno električnog SUV modela sa autonomijom od 500 km koji bi trebalo na tržištu da se suprotstavi Tesla Model X crossoveru.

Prvi veliki premium SUV sa mogućnošću prelaska preko 500 km sa jednim punjenjem trebalo bi da bude u prodaji do početka 2018. godine, najavio je šef razvoja, Ulrih Hakenberg. Ovaj SUV će imati potpuno novi dizajn koji kompanija razvija samo za električna vozila i plug-in hibride i biće razvijen na >> Pročitaj celu vest na sajtu Economy.rs << drugoj generaciji MLB platforme koja donose uštede u težini vozila.

I dok Hakenberg i Štedler ne žele da otkriju više detalja, a nezvanični izvori iz kompanije navode da će biti sličan modelu Q5, mi se nadamo da električni Audiji neće dobiti neke 'ružnjikave' dizajne, s obzirom da se to desilo svim kompanijama.

Ono što je poznato i što je Štedler naveo kao prednost, je da će električna Audi vozila moći da se 80% napune za 20-tak minuta i najavio da će Kina do 2020. godine izgraditi stanice za punjenje električnih automobila u dužini od 16.000 km autoputeva, na svakih 50 km.

Kako navodi izvršni direktor kompanije Rupert Štedler, u narednih 10 do 15 godina nadograđeni hibridi će biti najčešći izbor kupaca kada je u pitanju efektivnost i elektrifikacija, ali je odbio da kaže više detalja o samom vozilu.

Plug-in hibridi su pravi odgovor za uspostavljanje ravnoteže između urbanih putovanja uz pomoć električne energije i dužih putovanja.

Prvi plug-in Audija, model A3 Sportback e-tron koji se našao u prodaji u Evropi prošlog novembra, može da se vozi na električni pogon oko 50 km, a Štedler navodi da će poboljšanje infrastrukture stanica za brzo punjenje dovesti do bržeg prihvatanja električnih vozila. (Economy.rs, 24. april 2015.)

Nastavak na Economy.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Economy.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Economy.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.