Audi potvrdio Q1

Izvor: B92, 03.Dec.2013, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi potvrdio Q1

Nemački proizvođač objavio je crtež kojim najavljuje svoj novi, najmanji krosover, Q1. Automobil će početi da se proizvodi 2016. godine u Ingloštatu, u Nemačkoj.

Audi nije saopštio više detalja o novom modelu, a sudeći na osnovu crteža Q1 će imati 5 vrata i karoseriju sa dosta oštrih linija.

Iako će se produkcijiski model sigurno razlikovati od prikazane dizajnerske studije, možemo očekivati da će Q1 imati istaknutu, masivnu masku hladnjaka, karakteristične >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << farove i proširenja na delovima karoserije koji pokrivaju točkove.

Prema ranijim nezvaničnim najavama, Audijev "džepni" krosover trebalo bi da bude dugačak oko 3,8 m. Za pogon su u opciji, između ostalog, i 1.4 litarski TFSI i 1.4 TDI motor. Spekuliše se da bi najsnažniju SQ1 verziju pokretao agregat od 231 ks (170 kW).

Moguća je i hibridna varijanta koja bi pored električnog imala i 1.2 litarski benzinski motor sa 109 ks (80 kW).

Prema rečima predsednika kompanije, Ruperta Stadlera, Audi Q1 deo je strategije proširenja SUV vozila nemačkog proizvođača i predstavljaće bazni model u porodici Audijevih krosovera.

Pročitajte koji Audijev model je najomiljeniji među fudbalerima Reala.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Audi potvrdio Q1

Izvor: B92, 03.Dec.2013

Nemački proizvođač objavio je crtež kojim najavljuje svoj novi, najmanji krosover, Q1. Automobil će početi da se proizvodi 2016. godine u Ingloštatu, u Nemačkoj...Audi nije saopštio više detalja o novom modelu, a sudeći na osnovu crteža Q1 će imati 5 vrata i karoseriju sa dosta oštrih linija...Iako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.