Audi najavio Matrix laserske farove

Izvor: Blic, 30.Apr.2015, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi najavio "Matrix" laserske farove

Nemački gigant Audi je najavio da radi na novoj generaciji Matrix laserskih farova koji bi trebalo da budu još bolji od aktuelnih Matrix LED farova.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Nova tehnologija je dizajnirana da ponudi "još bolju dinamičku rezoluciju" nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Matrix LED farovi, pre svega zahvaljujući plavim laserskim diodama koje projektuju svetlo na pokretno ogledalce veličine tri milimetra. Ovo ogledalce usmerava plavo lasersko svetlo na konverter koje ga pretvara u belo svetlo koje se projektuje na put ispred vozila.

Audi kaže da je detalje teško objasniti, ali obećava da novi farovi pružaju izvandredno osvetljenje koje se precizno distribuira.

"Pri malim brzinama, svetlo se distribuira na veće područje, dok je prilikom brže vožnje, recimo na auto-putu, otvor svetla manji pružajući jači intenzitet i domet."

VIDEO> Audi Matrix laserski farovi:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Audi najavio nova Matrix Laser prednja svetla

Izvor: AutoBlog, 30.Apr.2015

Audi je objavio da radi na razvoju novog laserskog sistema prednjih svetala Matrix Laser koji bi budućim korisnicima trebalo da pruži još viši nivo osvetljenja od Matrix LED svetala, odnosno optimizovanije osvetljenje zavisno od uslova na putu, brzini vožnje i sl. Konkretnije, ova svetla će budućim...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.