Audi S8 sa ABT tjuningom i preko 650 konja

Izvor: Autoportal.rs, 24.Okt.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi S8 sa "ABT" tjuningom i preko 650 konja

Tjuning kompanija "ABT" izgleda nije bila zadovoljna poslom koji je uradila na prethodnom Audi S8 automobilu, koji je doterala do 632 konja snage, pa su sada otišli korak dalje u drugom pokušaju.

Sa fabričkim performansama Audi S8 uopšte ne spada u red sporih ili lenjih automobila. Njegova snaga iznosi čak 513 konja a obrtni momenat je sasvim zadovoljavajućih 650Nm. >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << Ali za tjuning kompaniju "ABT" to nije bilo dovoljno pa su u prvom pokušaju ovaj Audi "doterali" do 632 konja. U drugom pokušaju su uspeli da nadmaše sami sebe.

Ova verzija Audija S8 može da se pohvali sa neverovatnih, neki bi rekli đavoljihi, 666 konja snage. Obrtni momenat je povećan na 840Nm i naravno da rezultati na asfaltu nisu izostali. Kako bi bilo jasno o razlici u brojkama pomenućemo da sa dvostrukim V8 turbo motorom Audi S8 ubrzava od 0 do 100 za 4.1 sekundu i dostiže maksimalnu brzinu od 250 km/h. Sada, startnost je popravljena na 3.9 sekundi a maksimalna brzina je povećana do 290 kilometara na sat.

Da ne bude zabune u to ko stoji iza ovako moćnog Audija tjuner "ABT" je model S8 izlepio svojim oznakama, namešteni su drugačiji auspusi, a tu su i točkovi od 20 i 21 inča u nijansama metala, sive ili crne boje.

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.