Audi Q2 u oktobru dobija konkurenciju iz Francuske

Izvor: B92, 22.Maj.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi Q2 u oktobru dobija konkurenciju iz Francuske

Francuski premijum proizvođač DS predstaviće na Sajmu automobila u Parizu u oktobru električni kompakt SUV koji će biti rival Audiju Q2.

DS-ov SUV B segmenta za urbanu sredinu, baziran na CMP platformi (Compact Modular Platform), imaće bateriju kapaciteta 50 kW koja će omogućiti domet do 200 km sa jednim punjenjem.

Ovaj SUV, prvi DS električni mode, će ujedno biti i naslednik aktuelnog modela DS 3.

To će biti drugi od šest planiranih novih DS modela u narednih šest godina, prvi posle DS 7 Crossback, čija će biti umanjena verzija.

Do 2021. DS će lansirati još četiri SUV modela od kojih će jedan imati hibridni pogon.
Pogledaj vesti o: Audi

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DS će u Parizu predstaviti električnog rivala Audiju Q2

Izvor: AutoBlog, 22.Maj.2018

DS namerava da na Sajmu automobila u Parizu u oktobru predstavi električni SUV koji će biti baziran na kompaktnom modelu, a koji će biti rival Audiju Q2. Električna verzija novog automobila će biti dostupna od samog početka prodaje, a s jednim punjenjem baterije će moći da pređe do 200 km. Veruje...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.