Audi: Napajanje solarnom energijom

Izvor: B92, 06.Dec.2010, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi: Napajanje solarnom energijom

Budućnost automobila je električna energija, znaju to i vrapci na grani, ali mnogi poklonici takve automobilske evolucije, svesno ili nesvesno, zanemaruju to da postojeći izvori električne energije takođe nisu ekološki prihvatljivi.



Iako smo još uvek daleko od značajnijeg korišćenja obnovljivih izvora energije u automobilskoj industriji, pohvalno je videti da se pojedini proizvođači automobila ipak kreću u tom smeru.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Audi je odlučio da preuzme na sebe inicijativu i da proširi količinu solarnih panela na krovu svojih pogona na 7.500 kvadratnih metara do kraja 2010. godine.

U Audiju veruju da će na taj način generisati 460 MWh električne energije, dovoljno da se zadovolje potrebe 180 domaćinstava godišnje.

Trećinu prikupljene energije Audi će iskoristiti za potrebe pogona i napajanje svojih električnih automobila e-tron, dok će ostatak biti vraćen u okolnu električnu mrežu, poručili su iz kompanije.

Izvor - tportal

Audi koncepti: A1 E-tron i A8 Hybrid

Pročitajte više o Audiju R4 e-Tron roadsteru

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.