Audi A3 sedan za 2013.

Izvor: B92, 26.Nov.2012, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Audi A3 sedan za 2013.

Audi će od treće generacije modela A3 po prvi put u porodici ovog modela imati i sedan verziju. Sudeći prema fotografijama koje su se pojavile na internetu, prototip je u poodmakloj fazi testiranja, dok se serijski model očekuje 2013. godine.

Audi je još 2011. godine predstavljanjem koncepta A3 sedan najavio da će treća generacija ovog automobila pored verzije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa troja vrata i Sportbacka dobiti i limuzinsku varijantu.

Na odluku čelnika Audija da u gamu uključe kompaktni sedan uticalo je i povećanje dimenzija modela A4 na poslednjoj generaciji ovog automobila.

Na taj način otvorio se prostor za novi Audijevu limuzinu dužine oko 4,5 m. Ideja je da budući kupci ovog modela dobiju sedan koji će ih koštati manje nego aktuelni A4, a koji će opet po dimenzijama biti u rangu sa ranijim generacijama Audijeve "četvorke".

Osim u Evropi, ova odluka mogla bi da im donese novu klijentelu na tržištima u ekspaniziji, kao što je kinesko, a očekuje se i značajan broj novih kupaca u SAD.

Prototip koji je fotografisan u južnoj Evropi još uvek ima masikran prednji deo. Dizajn ovog dela automobila trebalo bi da bude preuzet od aktuelnog A3 hečbeka.

Sedanu su takođe na raspolaganju i motori koji se koriste na trećoj generaciji hečbeka, poput 1.4 i 1.8 litarskiih TFSI benzinskih agregata sa 122 i 180 ks.

Što se tiče izbora dizel motora, tu je pre svega 2.0 litarski TDI sa 150 ks, dok kasnije možemo očekivati slabiju, ali i štedljiviju 1.6 litarsku TDI varijantu.

Pogledajte nezvanični render Audija A3 sedan.

Pročitajte više o novoj generaciji Audija A3 hečbek.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.