Zovem se Popov. Prava priča o Džemsu Bondu

Izvor: Vostok.rs, 01.Jan.2013, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zovem se Popov. Prava priča o Džemsu Bondu

01.01.2013. -

Prototip Džemsa Bonda za autora bondijane je bio dvostruki agent Duško Popov, - piše Mikele Farina u članku, objavljenom u listu Corriere della Sera.

U poslednjem filmu o Džemsa Bondu Koordinati Skajfol akcija se odvija u kockarnici Makao. To je obavezno poštovanje prema izvorima. Aston Martin, lepe žene, a glavno je kockarnica: u priči o 007, koju je izmislio Jan Fleming, u osnovi svega je kockarnica, i to ne bilo kakva, već kockarnica Estoril >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u Portugalu. Upravo kod takvih stolova je na obali Atlantika u vreme Drugog svetskog rata Fleming prvi put video Džemsa Bonda u akciji. Međutim, njegovo pravo ime je bilo Popov, Duško Popov, - piše izdanje.

Srbin iz bogate porodice rođen je 1912. godine, studirao u Nemačkoj. Mladi agitator-demokrata bio je zavrbovan od strane nacista, ali je postao dvostruki agent za Engleze. Kao i mnogi njegovi kolege, uključujući Fleminga, koji je radio za Njeno Veličanstvo, Popov se našao u neutralnom Portugalu, u Kaškajšu, predgrađu Lisabona, prestonice špijuna. Popov, koji je imao nadimak Tricycle zbog njegove strasti prema ljubavnim trouglovima, dovodio je svoje dame u Englishbar restorana Cimas. Zatim se on odmarao u najvećoj kockarnici u Evropi Estoril. Upravo je tamo 1941. godine Fleming video Popova, kako je izgubio u igri bakaroa sav novac, koji je dobio radi izvršenja zadatka. Međutim, Popov je blefirao, te je kaznio hvalisavog Litvanca, koji je držao bank. Zahvaljujući tome je on dobio glavnu ulogu na stranama Kazino Rojal, romana, koji je Fleming napisao, zasnovavši se na portugalskim uspomenama, - piše autor članka.

Kasnije se Popov preselio u Nju-Jork: sada je on bio dvostruki agent, koji je radio za Amerikance. Međutim, njegov život plejboja se nije dopadao CIA, te ga je licemer Guver oterao, ignorišući dosje, koji je on dobio od Nemaca, o predstojećem napadu na Pirl-Harbor, - priča autor članka.

Posle rata se Popov uozbiljio. On je umro 1981. godine u 70 godini svog života, ostavivši troje dece i ženu Džil, 30-godišnju Šveđanku, koja bi lepo izgledala sa različitim Džemsovima Bondima u svim kockarnicama sveta, - zaključuje to izdanje.

Izvor: Glas Rusije, foto: KinoPoisk.ru    
Pogledaj vesti o: Aston Martin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.